Malzemeler:
1 yemek kaşığı Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi
4 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gr tereyağı
2 paket vanilya şekeri
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Hazırlanışı:
Geniş ve derin bir kaba önce sıvı yağ ve tereyağını ekleyelim ve yağlar eridikten sonra da unu ilave edelim. Daha sonra vanilyayı ve Hindistan cevizini ekleyerek karıştıralım.
Üzerine Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi ilave edelim ve ocağın altını kapatalım.
Şerbet için: 2,5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı suyumuzu şerbet olarak hazırlayalım.
Şerbeti azar azar ilave edelim ve sürekli karıştıralım.
Helva şerbetinin hepsini yedirelim ve yarım saat helvayı üzeri kapalı olarak dinlendirelim ve ılık bir şekilde servis edelim.
Sarelle’li Un Helvamız hazır.
Afiyet olsun.
#Sarelle #ÖnceSarelleSonraGülümse