Sarelle Hakkında
Geçmişten günümüze kalite, lezzet ve tutkuyu bir kavanozun içinde hayatınıza taşıyan Sarelle, 1936 yılında Ordu’da bir aile şirketi olarak kurulan, Türkiye’nin %100 yerli çikolata üreticisi ve ilk fındık işleme tesisi olan Sagra tarafından üretilmeye başlandı.
Sarelle’nin eşsiz lezzet formülünün temelinde dünyanın en zengin fındık bahçelerinin bulunduğu Karadeniz Bölgesi’nin Ordu ilinde üretilmesi yatmaktadır.
Sarelle’nin her yaş grubuna hitap eden farklı lezzet alternatifleri, sektörün öncüsü olmayı sürdürüyor. İçeriğinde trans yağ, renklendirici ve koruyucu bulunmayan ürünler doğal vanilya aroması ile üretiliyor.
Sarelle’nin Kakaolu Fındık Ezmesi ve içeriğindeki %45 fındık oranı ile Fındık Ezmesi çeşidi yoğun fındık tadını sevenlerin vazgeçilmezi. Sarelle Bitter Fındık Ezmesi çikolatayı kaşık kaşık tüketmek isteyen bitter tutkunlarına hitap ederken, Sarelle Duo çocuklara eğlence vadediyor. Sarelle’yi kategoride ayrıştıran Sarelle Şeker İlavesiz ise, hem formunu korumak isteyenlerin hem de diyabet hastalarının doktor kontrolünde kullanabilecekleri bir ürün.
Sarelle, kahvaltı sofralarının yanı sıra günün her anında ev, okul, ofis gibi farklı okazyonlarda da tüketim için farklı gramaj ve lezzet alternatiflerine sahip.
Özel Sagra fındıklarına borçlu olduğu eşsiz lezzeti ile Sarelle, tarzı, yaşı, mesleği, beğenisi fark etmeksizin tüm Türkiye’yi kucaklıyor.
Bu ürünlerin yanı sıra Sarelle’nin akışkan kreması ve çıtır gofretten oluşan Sütlü ve bitter çikolata kaplamalı çeşitleri olan Kakaolu Fındık Ezmesi, Bitter Fındık Ezmesi ve Fındık Ezmesi dolgulu barları da günlük hayatın akışında her an yanınızda olabilecek lezzetli atıştırmalıklar.
Sarelle, 2021 yılı itibariyle Tadelle, Sagra ve Gol markalarıyla birlikte Türkiye’nin köklü şirketlerinden OYAK Şirketleri bünyesine katılarak Sagra Grup çatısı altında faaliyetlerine devam ediyor.