Malzemeler:
700 ml süt
50 gr toz şeker
100 gr beyaz pirinç
250 ml su
2 paket vanilya
Üzeri için:
Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi
Fındık İçi
Hazırlanışı:
Süt ve toz şekerini hafifçe kaynatalım.
Üzerine pirinç ve su ekleyelim.
Tencerenin kapağını kapatalım ve pirinçlerin tencerenin dibine yapışmaması için arada bir karıştıralım.
Karışım kıvamı koyulaşıncaya kadar 30 dakika pişirelim.
Karışıma vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
Kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alalım ve ılımasını bekleyelim.
Hafifçe ılınan sütlacımızı kuplara paylaştıralım.
İyice soğuduktan sonra Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi ve fındık içi ile üzerini süsleyelim.
Sarelle’li sütlacımızı buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.
Sarelle’li Sütlacımız hazır.
Afiyet olsun.
#Sarelle #ÖnceSarelleSonraGülümse

