Sarelle’li Sütlaç

Malzemeler:

700 ml süt

50 gr toz şeker

100 gr beyaz pirinç

250 ml su

2 paket vanilya

Üzeri için:

Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi

Fındık İçi

Hazırlanışı:

Süt ve toz şekerini hafifçe kaynatalım. 

Üzerine pirinç ve su ekleyelim.

Tencerenin kapağını kapatalım ve pirinçlerin tencerenin dibine yapışmaması için arada bir karıştıralım.

Karışım kıvamı koyulaşıncaya kadar 30  dakika pişirelim.

Karışıma vanilyayı da ekleyip karıştıralım.

Kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alalım ve ılımasını bekleyelim.

Hafifçe ılınan sütlacımızı kuplara paylaştıralım.

İyice soğuduktan sonra Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi ve fındık içi ile üzerini süsleyelim. 

Sarelle’li sütlacımızı buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.
Sarelle’li Sütlacımız hazır.

Afiyet olsun.

#Sarelle #ÖnceSarelleSonraGülümse

Alışveriş Sepeti