Malzemeler:
1. Aşama İçin:
1 litre süt
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 adet vanilya
- •
2. Aşama İçin:
5-6 yemek kaşığı Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi
2 su bardağı su
Hazırlanışı:
Birinci aşamada yazan tüm malzemeleri derin bir tencereye ekleyelim ve karışımı ocakta pişirmeye bırakalım.
Ardından pişen muhallebi tenceresini tezgaha alalım.
İkinci aşamada 5-6 yemek kaşığı Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi ve 2 su bardağı suyu tezgahta pişmiş olarak bekleyen tencerenin içine ekleyelim ve tüm karışımı mixer ile 3 dakika kadar çırpalım.
Hazır olan muhallebiyi hemen kaselere paylaştıralım.
Muhallebi kaselerini oda ısısına gelene kadar tezgahta daha sonra buzdolabında bekletelim ve servis edelim.
Sarelle’li Muhallebimiz hazır.
Afiyet olsun.
#Sarelle #ÖnceSarelleSonraGülümse