Malzemeler:
100 gr Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi
250 gr tereyağı
75 gr şeker
3 adet yumurta
100 gr file fındık
125 gr damla çikolata
500 gr un
5 gr karbonat
5 gr kabartma tozu
Hazırlanışı:
Tereyağını ve şekeri mikser kabının içerisinde karıştıralım.
Hazırladığımız karışımın üzerine yumurtaları ilave edelim. Ardından file fındık, damla çikolata, un, karbonat ve kabartma tozunu da ilave edip hamur haline gelinceye kadar mikserle çırpalım.
Hamurumuzdan 40-50 gramlık bezeler yapalım. El yardımı ile düzleştirerek hamurumuzun ortasına Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi ekleyerek bezelerimizi kapatalım.
175 C fırında 12 dk. pişirmeye bırakalım.
Sarelle’li Kurabiyemiz servise hazır.
Şimdiden afiyet olsun.
#Sarelle #ÖnceSarelleSonraGülümse