Malzemeler:
- 2 Yumurta
- 2 Su Bardağı Süt
- 4 Yemek Kaşığı Şeker
- 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- Yaklaşık 2 Su Bardağı Un
Üzeri İçin:
- Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi
Hazırlanışı:
- Yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Daha sonra süt ve sıvı yağı da ekleyip çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Ardından kalp şeklinde bir kalıbı teflon tavaya yerleştirin. Tava ısınınca hamuru bir kepçe ile kalıba pay edip kısık ateşte önü ve arkasını pişirin.
- Pişen pankek üzerine Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi sürün.
- Sarelle’li kalpli pankek hazır
- Afiyet olsun.