12 Kişilik
Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı (fırın tepsisinde sürmek için)
1 çay kaşığı vanilya özü
1 paket bitter çikolata
4 bardak süt
4 fincan Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi
Kıyılmış ceviz
3 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
20x20 cm'lik bir fırın tepsisinin tabanını ve kenarlarını tereyağı ile yağlayın ve pişirme kağıdı ile kaplayın, her iki tarafa yaklaşık 5 cm'lik ilave kağıt bırakın. Süt, vanilya, çikolata parçaları, kıyılmış ceviz, Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi ve tereyağını orta büyüklükte bir cam kaba koyun. Çikolatayı benmari usulü eritin. Diğer karışımla erimiş çikolatayı karıştırın. Karışımı fırın tepsisine dökün. Karışımı tepside eşit olarak dağıtmak için bıçak kullanabilirsiniz. Tuz serpin. Buzdolabında en az 2 saat bekletin. Soğuduktan sonra, bıçağı biraz sıcak suya tutarak ısıtın, kurutun ve bölmek için fırın tepsisinin kenarlarını kesin. Karışımı kareler halinde kesip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!