Malzemeler:
- Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi
- 3 Su bardağı un
- 2 Adet yumurta
- 1.5 Çay bardağı ılık süt
- 1 Yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
- 5 Yemek kaşığı dolusu toz şeker
- 1 Büyük çay bardağı ılık su
- 1 Tutam tuz
- 1 Paket yaş maya
Hazırlanışı:
- Ilık su, süt, yaş maya ve şekeri eritip hepsini karıştırın.
- Tereyağı ve yumurtaları ekleyin.
- Tuz ve unu ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamur mayalandıktan sonra 2 cm genişlikte açın.
- Bir bardak yardımıyla hamuru yuvarlak şekilde kesin ve hamurun ortasını yuvarlak bir kapakla çıkarın.
- Hazırladığınız hamurları, kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
- Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesini hazırladığınız donutların üzerine sürün.
- Şimdiden afiyet olsun.