Malzemeler:
Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi
500 gr baklavalık yufka
Toz Antep fıstığı
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Folyo
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Küçük bir tencerede tereyağını eritelim ardından sıvı yağı da üzerine ekleyelim.
Bir tepsiye serdiğimiz baklava yufkalarını tek tek aralarına fırça yardımıyla yağlarını sürüp üst üste katlayalım.
Yufkalar bittikten sonra kare şekilde olacak şekilde keselim .
Kestikten sonra 180 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişmeye bırakalım.
Şerbet için: bir su bardağı şeker 1 su bardağı suyumuzu şerbet olarak hazırlayalım.
Fırından çıkardıktan sonra sıkma torbasına döktüğümüz Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesini pişen baklava arasına sürüyoruz.
Daha sonra şerbetini ilave edelim ve Antep fıstığı ile üzerine süsleyelim.
Sarelle’li Baklavamız hazır.
Afiyet olsun.
#Sarelle #ÖnceSarelleSonraGülümse