Sarelle’li Baklava

Malzemeler:

Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi

500 gr baklavalık yufka

Toz Antep fıstığı

2 yemek kaşığı  tereyağı

Yarım su bardağı sıvı yağ

Folyo

Şerbeti için:

1 su bardağı şeker

1 su bardağı  su

Hazırlanışı:

Küçük bir tencerede tereyağını eritelim ardından sıvı yağı da üzerine ekleyelim.

Bir tepsiye serdiğimiz baklava yufkalarını tek tek aralarına fırça yardımıyla yağlarını sürüp üst üste katlayalım.

Yufkalar bittikten sonra kare şekilde olacak şekilde keselim .

Kestikten sonra 180 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişmeye bırakalım.

Şerbet için: bir su bardağı şeker 1 su bardağı suyumuzu şerbet olarak hazırlayalım.

Fırından çıkardıktan sonra sıkma torbasına döktüğümüz Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesini pişen baklava arasına sürüyoruz.

Daha sonra şerbetini ilave edelim ve Antep fıstığı ile üzerine süsleyelim.
Sarelle’li Baklavamız hazır.

Afiyet olsun.

#Sarelle #ÖnceSarelleSonraGülümse

Alışveriş Sepeti